Sain työkaveriltani vegaanisen kakkutilauksen ylioppilasjuhliin. Enpä ollut tällaiseen erikoisruokavalioon kuuluvaa kakkua aiemmin tehnytkään, joten ystävämme Googlen kimppuun. Fazerin sivuilla oli herkullisen näköinen kakku ja reseptikin vaikutti helpolta, joten sitä sitten testaamaan. Reseptiä muutin sen verran, että tein kakusta myös gluteenittoman. Vähän jännitti, että maistuuko soijakerma ”läpi”, mutta ei maistunut. Itse asiassa kakku oli oikein hyvää ja hyvin nopeasti kakku myös hupeni juhlapöydästä. ?
Pohja
180 g (1 paketti) Tescon gluteenittomia ja maidottomia inkiväärikeksejä
75 g margariinia
Täyte
6 dl soijavispikermaa
350 g tummaa vegaanista suklaata (esim. Rainbow vegaaninen luomusuklaa)
20 kpl Marianne-karkkeja murskattuna
Kuorrutus
20 kpl Marianne-karkkeja murskattuna
1 ½ dl soijavispikermaa
50 g tummaa vegaanista suklaata
Pinnoita 24 – 26 cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit esim. kaulimen avulla muovipussissa. Sulata margariini, yhdistä ja sekoita.
Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi ja laita kylmään kovettumaan.
Paloittele leivontasuklaa ja sulata vesihauteessa (tai mikrossa). Murskaa Marianne-karkit esim. kaulimen avulla muovipussissa. Vaahdota soijavispikerma ja lisää sulatettu suklaa sekä Marianne-murska. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja valmista kuorrutus.
Kiehauta soijavispikerma ja lisää joukkoon murskatut Marianne-karkit sekä suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada hieman jäähtynyt kuorrutus kakun päälle niin, että kuorrutetta valuu myös vähän reunoillekin. Laita kakku vielä hetkeksi kylmään.
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua murskatuilla Marianne-karkeilla tai orvokeilla.
#kakku #suklaakakku #suklaa #marianne #mariannekarkki #mariannekakku #vegaani #laktoositon #maidoton #gluteeniton #jälkiruoka #juhla #juhlat