Ostettiinpa yhdellä Tallinnan risteilyreissulla majavan lihaa säilykkeenä, kun ei oo ennen majavaa (missään muodossa) tullut syötyä. Vanhasta kunnon nötkötistä (sian- ja naudanlihasäilyke) on tullut soppaa tehtyä, joten aattelinpa sitten, että tämän kanssa toimitaan ihan samalla tavalla. Eikun tuumasta toimeen…
Majavanliha on aika voimakkaan makuista, joten yksi purkki riitti hienosti tähän meijän keitokseen. Me tykättiin ja kun seuraavan kerran taas laivalle suunnataan, niin kyllä varmasti tulee tätä ostettua. Eikä purkki kovinkaan montaa euroa maksanut.
1,5 kg perunoita
3 porkkanaa
vettä
1 prk (240 g) majavanlihaa (Deliciis Kopraliha)
1 pkt (250 g) Valion koskenlaskija viherpippuri sulatejuustoa
suolaa
Kuori perunat ja porkkanat ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita vettä kattilaan (ehkä n. 1,5 l) ja kun vesi kiehuu, lisää sinne paloitellut porkkanat ja perunat.
Kun vihannekset ovat melkein kypsiä (perunan koosta riippuen tähän menee n. 10 – 15 min., kokeile perunan kypsyyttä vaikka veitsen kärjellä), avaa majavanlihapurkki (älä heitä purkissa olevaa lientä pois!). Ota purkista lusikalla pieniä palasia lihaa (majavanliha on todella pehmeää, joten veitsiä tai muita jämäköitä työkaluja et tähän tarvitse) ja laita palat kattilaan. Kun purkissa on paremmin tilaa heilua lusikan kanssa, painele lusikalla varovasti liha ”murskaksi” liemen joukkoon ja kippaa hela hoito kattilaan. Sekoita.
Keitä n. 5 minuuttia. Pilko Koskenlaskijajuusto kattilaan ja kun juusto on sulanut, tarkista suolan määrä. Sitten ei muuta kuin perinteisesti polttamaan kieltä kuuman keiton kanssa! 😉
#majava #lihasoppa #majavanlihasoppa