Suklaa-kahvikakku
Oltiin menossa Jormuaan viettämään juhannusta ja kun siellä ollaan, olemme järjestäneet jonkinlaiset kisat. Kisoissa yleensä on jotain “urheilulajeja” ja äänivisaa. Tänä vuonna ajattelimme lisätä kisalajeihin maisteluosion, koska nämä ruokajutut on se mun juttu. 😃 Ihan ruokaruokaa ei haluttu alkaa maistattamaan, niin päädyttiin leipomukseen. Tämän suklaa-kahvikakun idea lähti ihan perus piimäkakusta, mutta kun en halunnut käyttää jouluisia mausteita, päädyin sitten käyttämään mausteina suklaata ja pikakahvia. Vinkki: Tästä ohjeesta saa helposti tehtyä myös vegaanisen vaihtoehdon käyttämällä piimän sijaan kasvijuomaa.
Niin ja miten siinä maisteluvisassa sitten kävi? Paras joukkue tunnisti 10 raaka-aineesta 6!
4 dl vehnäjauhoja
1 dl hienoa sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata raastettuna/rouhittuna
3 dl laktoositonta piimää
3 tl pikakahvijauhetta
1 dl fariinisokeria
1 dl Flora Culinesse kasviöljyvalmistetta tai laktoositonta ja maidotonta margariinia sulatettuna
Lisäksi hieman Flora Culinessea tai margariinia kakkuvuoan voiteluun ja korppujauhoa vuoan jauhottamiseen.
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele litran vetoinen rengasvuoka ja jauhota se korppujauholla.
Raasta tumma suklaa raastinraudan karkeimmalla osalla tai rouhi veitsellä pienehköiksi paloiksi. Sekoita piimä, pikakahvijauhe ja fariinisokeri. Yhdistä muut kuivat aineet sekä raastettu/rouhittu suklaa, lisää piimäseos ja Flora Culinesse tai jäähdytetty sula margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista uunissa noin tunti ja kumoa kakku jäähtyneenä.
Suklaa-kahvikakku säilyy noin viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.
#piimä #pikakahvijauhe #suklaa #suklaakahvikakku #kahvikakku #kakku #jälkiruoka #ilmankananmunaa #munaton #laktoositon #helpostihyvää #helppokakku #sekoittamallavalmis