Linssikeitto
Ollaan ukon kanssa monesti puhuttu, että pitäisi tehdä enemmän kasvisruokia. Nyt ollaan jo kasviksia ja juureksia lisätty ruokavalioon huomattavasti paljon enemmän kuin aiemmin. Mulla oli jäänyt lähes täysi paketti keltaisia linssejä yhdestä Kapen kokkikoulusta ja mietin, että mitä ihmettä tästä sitten voisi tehdä. Löysin netistä ohjeen Maailman paras linssikeitto, joten nimihän kertoi jo sen, että pakkohan tuota oli lähteä kokeilemaan, toki omaan makumaailmaan hieman mukautettuna. Kyllähän keitto oli ihan järisyttävän hyvää! 😃
Linssikeitto
(6 annosta)
2 rkl (rypsi)öljyä
2 (puna)sipulia (mä käytin punasipulia, koska sitä oli kaapissa)
3 yksikyntistä valkosipulinkynttä
2 tl kurkumajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl cayannejauhetta
2 tl cajunmausteseosta
2 prk (á 400 g) Mutti tomaattimurskaa
½ l vettä
2 rkl punaviinietikkaa
3 dl keltaisia linssejä kuivana
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 – 2 tl hienoa merisuolaa
Huuhdo linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä.
Hienonna sipuli sekä valkosipuli. Lisää kattilaan öljy ja laita sipulit sekä mausteet kattilaan. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä hetken aikaa, älä ruskista!
Lisää joukkoon vesi sekä tomaattimurskat sekä tumma balsamiviinietikka. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit.
Anna keiton kiehua 25 minuuttia. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Lisää hieman suolaa sekä kookosmaito joukkoon ja anna kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
#linssi #linssiruoka #keitto #soppa #keittoruoka #alkukeitto #alkuruoka #pääruoka #kasviskeitto #kasvisruoka #vegaani #vegaaniruoka