Hevosen poski ja se jo tuttu possunposki oli testattu ja tällä kertaa kauppahallista löytyi sonninposkea (ai että mä tykkään tosta meijän kauppahallista, kun sieltä löytyy meikäläisen koekeittiöön testattavia lihoja :). Pitihän sitä ostaa ja laittaa pataan hautuumaan. Pitäisi varmaan tehdä samanaikaisesti kaikista poskista jotain ruokaa, jotta voisi sanoa kuinka paljon eri eläimen poskilihoissa on makueroja. Mutta kyllä me tosta sonninposkestakin kovasti tykättiin.
1 – 2 sonnin poskea
1 – 2 porkkanaa
1 vihreä omena
4 valkosipulin kynttä
3 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
0,5 l tummaa olutta (esim. Laitilan Kukko)
1 – 2 lihaliemikuutiota tai 1 rkl vahvaa lihafondia
Ota sonnin poski noin tuntia ennen kypsennystä huonelämpöön. Kuori ja paloittele porkkana ja omenat. Kuori valkosipulin kynnet. Kuori inkivääri ja raasta se.
Ruskista poski/posket paistinpannulla pikaisesti. Laita poski/posket uunin kestävään pataan ja lisää tumma olut. Pata uuniin 125 asteeseen ja kypsennä kunnes haarukka menee lihasta helposti läpi. Tähän menee vähintään 4 tuntia.
Ensimmäisen kerran kun tätä ruokaa teimme, meillä oli lisukkeena haudutettua punajuurta ja fenkolia. Punajuuri oli hyvää, fenkoli ei oikein meijän makunystyröitä hivellyt… Tällä toisella kertaa valmistettuna lisukkeena oli bataattipyreetä, joka sopi täydellisesti lihan kassa.
#sonninposki #poski #tummaolut #sonninposkitummassaoluessa #slowfood #pataruoka #laktoositon #gluteeniton #pääruoka #liharuoka