Tässäpä hyvä suolainen ja yllättävän ruokaisa murkina. Tätä tehtiin aiemmin usein (nyt vähän vähemmän kun yritän tuota vehnän käyttöä rajoittaa) ja aina yhtä tyytyväisiä on olleet niin me kuin he, joille tätä herkkua on ensi (tai useampaa) kertaa tarjottu. Ei haittaa vaikka näitä jää seuraavaksi päiväksi yli, mikron kautta kuljetettuna maistuvat ihan yhtä hyviltä kuin edellisenäkin päivänä! Alkuperäinen ohje on Ideakeittiön sivuilta.
(12 kpl)
300 g salamia
1 kpl ruohosipulinippu
500 g suikaloituja kasviksia
200 g valkosipulituorejuustoa (esim. Creme Bonjour Kreikkalainen)
200 g pippurituorejuustoa (esim. Valio Viola kolme pippuria)
1 pkt filotaikinaa
50 g Flora leivontamargariinia
Viipaloi salami ja silppua ruukullinen ruohosipulia. Sulata pakastekasvissuikaleet. Sekoita salamiviipaleet, ruohosipulisilppu ja kasvissuikaleet keskenään. Lisää tuorejuustot joukkoon.
Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota taikinalevy varovasti irti toisesta (tätä ei kannata tehdä ennen kuin täyte on valmis, taikina kuivaa tosi nopeasti). Sipaise levy sulatetulla rasvalla ja taittele nelinkerroin. Annostele täytettä taikinalevyn päälle (ehkä reilu ruokalusikallinen per nyytti), ota taikinaneliöiden kulmista kiinni ja purista varovasti nyyteiksi. Tee näin muillekin taikinalevyille. Paista 200 °C:n lämpötilassa noin 12 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullan ruskeita. Herkuttele nyytit lämpiminä raikkaan salaatin kera.
#filonyytit #filotaikina #suolainen