Lammasta, lammasta… Ihania lampaan reseptejä on vaikka kuinka paljon, voiko lampaan lihaan ikinä kyllästyä!? Enpä usko… 😉 Tässä oikein hyväksi todettu nyhtölampaan ohje ja se mikä on parasta näissä nyhtöruuissa, niin nämä valmistuu kuin itsekseen. Ainoa miinuspuoli on se, että joudut pitkään nuuskuttelmaan herkullista valmistuvan ruuan tuoksua. 😀
2 kg luuton lampaanpaisti
marinadi:
2 dl oliiviöljyä
0,5 dl sitruunanmehua
2 rkl kuivattua timjamia
1 pss (15 g) rosmariinia
reilu 3 rkl kuivattua minttua
reilusti valkosipulia (tuoretta) raastettuna tai murskattuna
1 rkl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
uunivuokaan:
3 sipulia
1 omena
3 dl vettä tai
2 dl omenasiideriä ja 1 dl vettä
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Kaada marinadi isoon tiiviiseen muovipussiin ja pyörittele lammasta marinadissa. Käännä lammasta (tai siis sitä pussia) muutamia kertoja marinoimisen aikana, jotta marinadi pääsee vaikuttamaan lihaan (molempiin puoliin) tasaisesti.
Kun lammas on marinoitunut vähintään päivän, mieluiten kaksi, ota se reilua tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
Aseta lammas uunivuokaan ja kaada marinadi päälle.
Leikkaa sipulit neljään osaan ja omenat muutamaksi palaksi ja asettele ne lampaan ympärille. Kaada lopuksi vesi tai vesi-omenasiideriseos vuokaan.
Paista lammasta kannen tai folion alla max 125 asteessa n. 10 h uunissa. Kurkkaa välillä aina folion sisälle ja lisää tarvittaessa vettä/siideriä.
Lisukkeeksi valkosipulikermaperunoita, perunamuussia tai vaikka paahdettujen punajuuria ja paistettua ruusukaalia. Nyhtölampaan kaveriksi sopii myös tuhti, mintulla maustettu tsatsiki.
#nyhtö #lammas #nyhtölammas #slowfood #lampaanpaisti #gluteeniton #laktoositon