Mielettömän hyvä sosekeitto inkiväärin ja porkkanan ystäville. 🙂 Alkuperäisen ohjeen olen joskus tainnut jostain netin ihmeellisestä maailmasta bongata, tämä on todennäköisesti siitä ja jostain muusta ohjeesta yhdistetty ja hyväksi todettu. 🙂
Vajaa 2 l valmista keittoa
reilu 1 kg porkkanoita
reilusti tuoretta inkivääriä (mä laitan yleensä sellaisen vähintään 3 – 4 cm palan)
jauhettua kurkumaa (n. 1 – 2 tl)
1 pieni sipuli
5 – 6 valkosipulin kynttä (tai vähemmän jos ei niin valkosipulista tykkää)
mustapippuria (muutamia rouhaisuja myllystä)
pikkasen jauhettua kanelia (silleen siihen pintaan muutama napautus purkista)
karkeaa suolaa (pari rouhaisua myllystä – helpompi lisätä kuin poistaa 😉 )
kuivattua tai tuoretta chiliä tai chilijauhetta (jos laitan tuoreena, niin laitan yhden chilipalon pilkottuna, muutoin laittelen silleen ”hyvällä fiiliksellä”).
oliiviöljyä
kanalientä (kasvisliemikin/vesi käy)
4 dl kookosmaitoa
Kuori ja pilko porkkanat. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja pilko sipulit.
Öljyä kattilan pohjalle ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Laita kattilaan raastettu inkivääri ja pilkotut sipulit ja kuullota hiljalleen pari minuuttia. Lisää mausteet ja jatka kypsennystä hetki = pari minuuttia.
Lisää porkkanat ja sekoita. Kaada kanalientä (tai kasvislientä/vettä) kunnes porkkanat lähes peittyvät (lientä ei kannata laittaa liikaa). Keitä hiljalleen kypsäksi ja soseuta sauvasekoittimella keitto sileäksi. Lisää kookosmaito ja kuumenna tarvittaessa uudelleen. Tarkista maku ja ei muuta kuin nauttimaan!
#porkkana #inkivääri #kookosmaito #valkosipuli #sosekeitto #porkkanainkiväärisosekeitto #laktoositon #alkuruoka #alkukeitto #gluteeniton #maidoton #pääruoka #carrot #starter #maincourse #ginger #coconutmilk #garlic #lactosefree #gluteinfree #milkfree #soup