Me ollaan monesti tehty sienillä ja pekonilla täytettyjä paprikoita. Mieli teki jotain muuta kuin paprikaa, mutta sienet kyllä maistuisi. Kesäkurpitsahan sopii myös täytettäväksi ja kun on vielä vähän tuollainen mauttomampi vihannes, niin ei muuta kuin reilusti makua täytteeseen, kyllähän siitä herkkua saadaan!
4 kesäkurpitsaa
3 valkosipulin kynttä
1 (puna)sipuli
1 prk (315 g/160 g) säilykesekasieniä (esim. Sauvon) tai
n. 1/2 l metsäsieniä (esim. suppilovahveroita)
150 – 175 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
½ tl mustapippuria
½ tl valkopippuria
¼ tl cayennepippuria
1 pss (175 g) juustoraastetta
voita paistamiseen
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra keskusta lusikalla ja silppua se. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Heitä paistinpannulle nokare voita ja kuullota siinä sipulit. Lisää silputtu kesäkurpitsan sisus joukkoon. Lisää sienet ja paista kunnes suurin osa nesteestä on hävinnyt. Mausta seos pippureilla ja murustele sinihomejuusto joukkoon. Sekoita.
Täytä kesäkurpitsan puolikkaat sieniseoksella ja ripottele juustoraastetta päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä (n. 30 min.). Nauti sellaisenaan tai esim. liharuoan lisäkkeenä.
#kesäkurpitsa #täytettykesäkurpitsa #sieni #sienet #säilykesieni #sekasieni #pääruoka #alkuruoka #lisuke #gluteeniton #laktoositon #kasvis #kasvisruoka