Olen kerran aikaisemmin kokeillut tehdä Wellingtonin pihviä, huonolla menestyksellä. Itse liha oli kyllä todella hyvää (filee on aina filettä), mutta taikina jäi raa’aksi. Gordon Ramseyn huudot Hell’s Kitcheninissä raikuivat takaraivossani, mutta siitäkin huolimatta uhkuin rohkeutta ja päätin ottaa Wellingtonista voiton… Liha oli taas hyvää ja taikinakin kypsää (jee!), mutta tällä kertaa se taikina oli aavistuksen verran liian ohutta ja mausteita olisi saanut olla reilusti enemmän. Jostain kumman syystä (en käsitä miksi) olin maustamisen kanssa turhan varovainen. Ensi kerralla laitan varmasti myös lempimaustettani valkosipulia! Kyllä tätä kannattaa kuitenkin rohkeasti kokeilla vaikka vähän menisikin metsään. Hyvää se oli kuitenkin. 🙂
n. 800 g hevosen sisä- tai ulkofilettä (nauta myös ok)
200 g herkkusieniä
3 – 5 viipaletta prosciuttoa
1 pieni (puna)sipuli
mustapippuria
suolaa
timjamia
voita fileen paistamiseen
3 – 4 kpl lehtitaikinalevyjä (ehkä ennemmin 4, niin taikina ei mene liian ohueksi)
kananmunaa voiteluun
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Hienonna sienet ja sipuli. Laita seos paistinpannulle ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Lisää joukkoon timjamia ja nosta seos jäähtymään.
Ruskista filee paistinpannulla. Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle vähän limittäin ja vierekkäin ja kaulitse levyt yhteen. Taikinalevyn tulee olla leveämpi kuin sisäfileen. Laita prosciuttot taikinalevyn päälle (jätä reunat vapaaksi). Levitä jäähtynyt sieniseos prosciuttojen päälle ja filee sieniseoksen päälle. Kääri leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Anna pötkön levätä jääkaapissa reilu 30 minuuttia ennen paistamista.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kiepauta pötkö pellille. Voitele taikinan pinta kananmunalla. Aseta paistilämpömittari rullan keskelle, suunnilleen puoleen väliin filettä. Pelti uuniin ja kypsennä noin 20 – 30 minuuttia, kunnes paistilämpömittari näyttää n. 52 astetta. Nosta pelti uunista ja vetäytymään noin 10 – 15 minuutiksi pellin päälle (liha jää mediumiksi). Viipaloi liha ja tarjoile esimerkiksi uunijuuresten kanssa.
#wellington #beefwellington #pihvi #sisäfilee #taikinakuori #pääruoka #einiinhelppoakuinkuvittelisi