Kauppahallissa oli pitkästä aikaa hanhea tyrkyllä, joten pakkohan sitä oli ostaa. Tuo hanhi, jota kauppahallissa myydään on ilmeisesti (en ole ihan varma) koipea. Rintaa en sen usko olevan, sillä siinä on sellainen pallonivel. Hanhen palaset on valmiiksi marinoitu kuusenkerkässä, joka sopii ihan ääreist’ hyvin tähän lihaan. Tämä on myös todella helppo ruoka valmistaa, ota vähän väriä pintaan, siirrä uunivuokaan ja unohda uuniin… Himputin hyvää on ja ostoslista on lyhyt!
n. 1,5 kg (kuusenkerkkämarinadissa maustuneita) hanhenkoipia (5 kpl)
Ota hanhenkoivet lämpiämään huoneenlämpöön noin tuntia paria ennen paistamista. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää kuivalle pannulle yksi koipipala nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes pinnassa on nätti väri. Siirrä uunin kestävään vuokaan ja paista muut koivet samalla tavalla. Koivista irtoaa reilusti rasvaa, älä huolehdi siitä. 🙂 Kun kaikki palat on paistettu, kaada paistinpannussa oleva rasva koipien päälle. Paista uunissa 125 asteessa n. 5 – 6 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja mureaa. Tarjoa esim. myskikurpitsarisoton kera.
Vinkki: Ota hanhesta irtoava rasva talteen (jäähdytä ja säilytä jääkaapissa) ja paista siinä marinoimattomia kanankoipia!
#hanhi #hanhenkoipi #koipipala #slowfood #gluteeniton #laktoositon #linturuoka