Broilerinkoipia valkosipulisella kookosmaitoriisipedillä
Oon monesti katsonut netissä ohjetta Lyonin kanasta. Tänään oli sitten se päivä, kun aattelin, että voisipa sitä vaikka kokeillakin, mutta… Reseptiin tarvittiin Creme Fraichea, jota mulla ei nyt sitten kaapissa ollutkaan. Ei hätiä mitiä, kotoonta löytyy aina kookosmaitoa! Siispä hieman luovuutta kehiin, otetaan Lyonin kanan ohjeesta jotain juttuja, muutoin sitten tehdään ruoka kokonaisuudessaan yhteen ja samaan vuokaan (eli broilerinkoipia vähän samaan tyyliin kuin tuttu broileria riisipedillä). Todella hyvää oli!
n. 1 kg broilerinkoipia
1 tl suolaa
reilut 4 tl vihreää currytahnaa
n. 1 tl currya
n. 1 tl kurkumaa
ripaus cayennepippuria jokaisen broilerinkoiven päälle
1 dl omena- tai valkoviinietikkaa (mä käytin omenaviinietikkaa)
4 yksikyntistä valkosipulia
3 dl kypsentämätöntä irtoriisiä
3 dl kanalientä
(1 tl suolaa, mikäli kanaliemessä ei suolaa ole)
½ prk kirsikkatomaatteja
1 prk (400 g) kookosmaitoa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla, currytahnalla, currylla, kurkumalla ja cayennepippurilla (voit myös maustaa ihan suolalla ja mustapippurilla, jos et niin mausteista välitä).
Mittaa astiaan riisi, kanaliemi, etikka ja kookosmaito. Sekoita ja kaada seos korkeareunaiseen uunivuokaan (levitä riisit tarvittaessa tasaisesti uunivuokaan). Kuori ja paloittele valkosipuli, puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne tasaisesti vuokaan.
Asettele broileripalat riisin päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti – 1 ½ tuntia, kunnes koivet ja riisi ovat kypsiä.
#broileri #broiler #broilerinkoipi #broilerinkoipireisi #koipireisi #kookosmaito #riisi #valkosipuli #broileririisipedillä #kookosmaitoriisipeti #helpporuoka #helpostihyvää #kotiruoka #arkiruoka #kaikkiyhdessäastiassaruoka #koklailujakotona #kokkailujakotona #vähemmäntiskiä #katjakokkaajakoklaa #laktoositon #maidoton #gluteeniton