Lehtikaalipasta
Olisi taas aika tsempata, nimittäin sen asian kanssa, että syötäisiin edes kerran viikossa kasvisruokaa. Ei siis esim. lihaa ja kasviksia tai salaattia vaan tosiaan kasvisruokaa. Ostin viime viikolla lehtikaalia, kun aattelin että olisin tehnyt niistä viikonlopun aikana lehtikaalisipsejä. No se sipsien teko jäi aikeeksi, joten lehtikaali oli syytä saada johonkin muuhun käyttöön. Aikani (taas) googleteltuani, löytyi useampikin hyvältä kuulostava lehtikaalipastaohje, joten sitä sitten koklailemaan!
500 g tuorepastaa
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 punainen chili
1 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 dl laktoositonta kermaa
100 g lehtikaalia
½ tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
kurpitsan- ja/tai auringonkukansiemeniä
Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ohueksi. Poista lehdikaalista lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Poista chilistä siemenet ja kanta. Hienonna chili.
Lämmitä paistinpannulla oliiviöljy ja lisää viipaloidut valkosipulinkynnet sekä chilitahna. Kun valkosipulit on saaneet vähän väriä, lisää lehtikaalit.
Paista lehtikaalia kunnes se alkaa hieman käpristyä ja lisää hienonnettu chili. Lisää kerma ja sitruunamehu tai valkoviinietikka ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä kastike, mutta älä enää keitä.
Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Keitä pasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan.
Siivilöi pastasta vesi pois. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita.
Annostele ja ripottele pastan pinnalle kurpitsan- ja/tai auringonkukansiemeniä.
Vinkki: Vegaaniversion saat, jättämällä kerman pois tai korvaamalla sen esim. kaurakermalla.
#lehtikaali #pasta #tuorepasta #lehtikaalipasta #valkosipuli #chili #pääruoka #arkiruoka #kasvisruoka #kasvispasta #laktoositon