Työkaverini kertoi tehneensä viikonloppuna Pollo limonelloa. Mulle ko. ruoka kuulosti vieraalta, joten kysyin, mitähän moinen kanaruoka mahtaa pitää sisällään (osasin arvata, että kanaa ja sitruunaa siinä ainakin täytyi olla ? ). Kun hän kertoi, mitä aineksia ruoka sisällään pitää, olin myyty! Ei muuta kuin googlaamaan ja netin ihmeellisestä maailmasta löytyikin tämä Bar 9:n klassikkoruoka. Resepti on alun perin julkaistu Hesarin NYT liitteessä. Pieniä muutoksia tein reseptiin. Sitruunan makua kaipasin enemmänkin, mutta hyvää oli!
800 g broilerin rintafileetä
50 g vähälaktoosista/laktoositonta voita
1 sipuli pilkottuna
½ tl cayennepippuria
2 dl laktoositonta kuohukermaa
2 rkl kanafondia
1 rkl kurkumaa
4 murskattua valkosipulinkynttä
2 tl raastettua inkivääriä/inkivääritahnaa
4 rkl sitruunan mehua
4 rkl hunajaa
300 g maustamatonta laktoositonta turkkilaista jogurttia
(suolaa)
noin 400 g (gluteenitonta) spagettia
parmesania tai pecorinoa
tuoretta timjamia
Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota.
Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki.
Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella lämmöllä.
Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan.
Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa.
Koristele annokset esim. tuoreella timjamilla.
#broileri #rintafilee #sitruuna #sitruunabroileri #jogurttibroileri #pasta #pastaruoka #pääruoka #laktoositon #gluteeniton