Pizza on sellainen lauantai-illan, lapsena monesti saunan jälkeen tehty ja nautiskeltu herkkuruoka. Nyt kun olen yrittänyt vehnää vältellä, niin kauhea ongelma on tullut pizzan pohjan kanssa. Kaupassa valmiina myytävät pizzapohjat kun on yleensä ensinnäkin kalliita + monesti todella kovia paiston jälkeen. Paria ohjetta olen testaillut, mm. tattarijauhopohjaisia, mutta kun en tattarin mausta hirmuisesti tykkää (paitsi blineissä), niin ne pizzat on jääneet syömättä. Nyt tuli tehtyä sellainen pizzapohja mistä itse tykkäsin ja mieskin totesi oikein hyvää olevan. Tästä ohjeesta tulee pellillinen pizzaa. Täytteeksi käy ihan kaikki samat täytteet kuin ei-gluteenittomaankin.
2 dl vettä
reilu 1 tl psylliumia
muutama rouhaisu merisuolaa
n. 3,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Rouhaise veteen suolaa, lisää psyllium ja sekoita huolellisesti. Sekoita n. puoleen jauhomäärään kuivahiiva ja kaada vesi-psyllium –seokseen, sitten taas sekoitetaan. Kaada oliiviöljy taikinaan (tässä vaiheessa kannattaa alkaa alustamaan taikinaa käsin) ja kun öljy on suht tasaisesti taikinaan sekoittunut, ala lisäämään pikkuhiljaa jauhoja. Taikinasta ei ole tarkoitus tulla mitään kovaa vaan sellaista mukavan pehmeää ja helposti käsiteltävää (mitä se oliiviöljyn ansiosta onkin). Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, lisää haluamasi täytteet ja paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.
#pizza #pizzapohja #gluteeniton #paraspizzapohja