Tämä ohje on alkuperäiseltä nimeltään ”Huttu-ukon keitto” (karppaus.info) ja ohje on hyväksi todettu jo vuosia sitten kun tuli karpattua. Meijän perheen suussa keiton nimi on muuttunut huru-ukoksi ja ohje on myös vuosien saatossa hieman muuttunut. Hyvältä maistuu kuitenkin!
2 pkt (á 240 g) riistakäristyslihaa pakasteesta (esim. Polarica Wild Food)
1 pkt (n. 140 g) pekonia
n.1 l vettä
lihaliemikuutio tai 2 rkl riistafondia
3 pss (á 250 g) pakastesuikalejuureksia tai -kasvissuikaleita
1 pkt (á 250 g) Valio Koskenlaskija viherpippuria tai vastaavaa maustamatonta
(2 dl kermaa)
(1 – 2 rkl riistamaustetta)
(suolaa)
Pikaversio:
Pilko pekonit pieniksi paloiksi ja lisää ne kylmään kattilaan. Paista keskikuumalla lämmöllä kunnes ovat ruskistuneita ja lisää joukkoon käristyslihat ja paista lihat kypsiksi. Lisää puolet vedestä, lihaliemikuutio ja keittojuurekset. Jos nesteen määrä näyttää vähältä, lisää vettä. Keitä n. 10 min. Pilko juusto palasiksi ja sulata se keittoon (lisää lopuksi kerma). Jos käytät riistamaustetta, lisää se samanaikaisesti juuston kanssa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Raahallisempi versio:
Pilko pekonit pieniksi paloiksi ja lisää ne kylmään kattilaan. Paista keskikuumalla lämmöllä kunnes ovat ruskistuneita ja lisää joukkoon käristyslihat ja paista lihat kypsiksi. Lisää puolet vedestä sekä lihaliemikuutio. Hauduttele käristyslihaa miedolla lämmöllä kattilassa kannella peitettynä n. tunti. Kun liha on pehmeää, lisää keittojuurekset. Jos nesteen määrä näyttää vähältä, lisää vettä. Keitä n. 7 min. Pilko juusto ja sulata se keittoon (lisää lopuksi kerma). Jos käytät riistamaustetta, lisää se juuston kanssa samanaikaisesti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
#huru-ukko #keitto #huttu-ukko #riistakäristys #käristys #juustoinenkeitto #riistakäristyskeitto #pääruoka #alkuruoka #laktoositon #gluteeniton #helpostihyvää