Surffailin jonkun iltapäivälehden sivustolla ja sieltä silmiini osui Soppa365:n resepti kananmuna-lohivuoka. Siinä ei ollut mitään ihmeellistä, mutta huomasin, että ko. ruokaan tuli myös parsaa ja käytännössä siinä se. Tämä herätti mielenkiintoni, että pakkohan tuommoista on kokeilla! Vaikka kovin erikoiselta yhdistelmä kuulostikin, ruoka oli todella herkullista! Kannattaa koklata! Alkuperäinen resepti löytyy sieltä soppa365.fi -sivustolta, mä tein jotain muutoksia reseptiin.
Kananmuna-lohivuoka
n. 1 kg nahatonta ja ruodotonta lohta
450 g vihreitä parsoja
1 yksikyntinen valkosipuli
n. 40 g (1/2 pss) Grana Padano -juustoa (esim. Ambrosi)
½ dl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
4 kananmunaa
Jogurtti-sitruunakastike
2 dl laktoositonta maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunamehua
1 ruohosipulinippu hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aloita valmistamalla jogurtti-sitruunakastike. Mittaa jogurtti kulhoon. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa lohi n. 5 x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan. Katkaiset parsoista pois kovat tyvet, noin 4 cm jalan alaosasta. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
Kaada sitruunan mehu pieneen kulhoon. Sekoita oliiviöljy, rosmariini ja suola joukkoon. Lisää parsat ja valkosipulinkynnet vuokaan lohipalojen joukkoon. Valuta sitruunamehu-mausteseos päälle. Ripottele juustoa pinnalle.
Laita vuoka uuniin n. 15 minuutiksi. Ota se hetkeksi pois ja riko kananmunat ruuan pinnalle. Kypsennä ruokaa vielä vajaa 15 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi.
Tarjoa heti sitruuna-jogurttikastikkeen kanssa sellaisenaan tai vaikka patongin kera.
#lohi #parsa #lohiruoka #kalaruoka #uuniruoka #pääruoka #gluteeniton #helpostihyvää