Tämä on ehdottomasti paras gluteeniton suolainen piirakkapohja mitä olen käyttänyt. Helppo tehdä, hyvänmakuinen ja ei tarvitse esipaistaa! Tämä pohja maistuu myös ei-gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Alkuperäinen ohje on Liian hyvää blogista (Anne Koiviston ohje).
Gluteeniton piirakkapohja
2 dl vehnäjauhoja tai Sunnuntain gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl Mummon Mielihyvä Perunahiutaleita (laktoositon ja gluteeniton)
1 tl leivinjauhetta
teelusikan kärjellä vähän suolaa
1 dl kylmää vettä
1 dl Flora Culinessea tai ruokaöljyä
Voitele tai laita leivinpaperiympyrä 28 cm:n pyöreään piirakkavuokaan. Säädä uuni 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, perunahiutaleet, leivinjauhe ja suola ensin keskenään.
Kaada samalla kertaa kuivien aineiden päälle vesi ja pullorasva. Sekoittele ruokalusikalla taikinaksi.
Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ei tarvitse esipaistaa.
Täytä mieluisilla täytteillä ja paista 200 asteessa, kunnes piirakka on kullanvärinen
#gluteeniton #piirakkapohja #suolainenpiirakka