Työkaveri teki meille töissä lounaaksi currya ja meikäläinen oli myyty. Pitihän tätä sitten kotonakin kokeilla ja kyllähän mieskin tykkäs. 🙂
500 g lihaa (possua, kanaa tai kalaa)
1 kg kirsikkatomaatteja
3 isoa sipulia
2 paprikaa
1 kesäkurpitsa
3 punaista chiliä
kokonaista neilikkaa
jeeran siemeniä
kurkumaa
valkosipulia
öljyä
suolaa
Pilko chili, paloittele liha (itse käytin possun sisäfilettä). Kuori ja silppua sipuli reilun kokoisiksi paloiksi.
Paloittele kesäkurpitsa sekä paprika (käytin oranssia). Kuori valkosipulinkynnet.
Laita kattilaan tilkka öljyä ja laita kattilaan osa kirsikkatomaateista kokonaisina ja puolita osa.
Kansi päälle ja hellaan sen verran lämpöä että tomaatit alkavat pehmetä ja muuttua “mössöksi”.
Laita paistinpannuun tilkka öljyä, heitä öljyn sekaan neilikkaa, jeeran siemeniä sekä puolet paloitellusta chilistä.
Kun mausteet ovat hetken aikaa lämmenneet ja päästävät herkullisia tuoksuja, lisää paloiteltu liha. Ruskista lihaa kauttaaltaan ja paiston loppuvaiheessa lisää hieman kurkumaa. Laita ruskistetut lihat tomaattien joukkoon ja sekoita. Kansi takaisin kattilan päälle ettei neste karkaa.
Lisää taas paistinpannulle pikkasen öljyä, neilikkaa, jeeran siemeniä ja loput chilistä. Heitä hetken päästä sipulit joukkoon. Ota sipulille väriä pintaan ja kun pinta on nätti, kaada paistetut sipulit kattilaan tomaatin ja lihan seuraksi. Sekoita ja kansi päälle.
Sitten taas paistinpannulle hieman öljyä ja pilkotut kesäkurpitsan palat väriä ottamaan. Pintarusketuksen saatuaan, kesäkurpitsat kattilaan muitten joukkoon. Sekoita.
Ja vielä viimoiset värintuojat eli paprikat. Öljyä vähäsen paistinpannulle ja paprikat ihan hetkoksi paistinpannulle. Jätä paprikoihin kunnon purupinta ja sekoittele paprikat muiden ainesten joukkoon. Maista lientä ja lisää suolaa tarvittaessa.
Murskaa joukkoon valkosipulin kynnet ja kiehauta. Nyt onkin tämä ruoka valmiina siirtymään kohti lautasta ja sieltä suuhun makuhermoja hivelemään. 😉 Curryn seuraksi voit halutessasi tarjota riisiä, me laitettiin vain pikkuriikkisen turkkilaista jugurttia lautasen reunalle intialaista fiilinkiä tuomaan.
Parannusehdotus: Ensi kerralla laitetaan ruuan sekaan joko hunajaa tai hieman tummaa sokeria, sillä kaivattiin vähän makeutta. Kun lisättiin suoraan annoksen päälle hunajaa, se oli se lopullinen piste iin päälle. Nam! Todettiin myös, että tämä ruoka on varmasti hyvää ilman possuakin.
#curry #hunajacurry #hunaja #chili #mukavastipotkua #vähänniinkunintialainen #gluteeniton #laktoositon