Tässäpä erittäin maukas piirakka, jossa on sekä kinkkua että reilusti erilaisia juustoja. Jos karsastat voimakkaan makuisia juustoja, käytä omaan makuusi sopivia miedompia juustoja. Tässä ohjeessa olevat juustot on mun mielestä sieltä miedoimmasta päästä, mutta nämä on makuasioita…
gluteeniton piirakkapohja tai pakastealtaasta valmis suolaisen piirakan pohja
kolmea erilaista juustoa (esim. 1/2 pkt Aurajuustoa, 1 pss (150 g) Juustomestarin vanhempaa goudajuustoraastetta ja 1 pkt (180 g) Rainbow vuohenvalkohomejuustoa)
250 g esim. Kotasavun palvisuikaleita
2 kananmunaa
2 dl laktoositonta kermaa
mustapippuria
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
Paloittele Aura ja vuohenvalkohomejuusto. Ripottele kinkkusuikaleet ja gouda pohjan päälle ja näiden päälle sitten Aura ja vuohenvalkohomejuusto. Rouhi pinnalle hieman mustapippuria.
Vatkaa kulhossa kevyesti munat ja kerma, kaada seos piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja piirakan täyte on hyytynyt. Jos piirakan pinta meinaa tummua liikaa, laita piirakan päälle leivinpaperi.
Tarjoa piirakan kanssa rucolaa tai vihreää salaattia.
#kinkkusuikale #kinkkupiirakka #kolmejuustoa #gluteeniton #suolainenpiirakka #kinkku #iltapala #illanistujaisiin