Tomaatti-vuohenjuustolasagne
Meillä on ollut äärimmäisen hienona tavoitteena pitää vähintään yksi kasvisruokapäivä viikossa. No, se on ollut enemmän ja vähemmän onnistunut projekti, mutta yritystä on ainakin ollut! ? Olin ostanut ison pötkön vuohenjuustoa Foodmarket Herkusta, joten siitä se ajatus sitten simppeliin vuohenjuustolasagneen lähti. Ihanan maukasta, eikä ollenkaan tuhtia!
Tomaattikastike
1 isohko sipuli
1 kokonainen valkosipuli (tai vähemmän, jos kauhistuttaa)
oliiviöljyä kuullottamiseen
3 dl kasvislientä
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
1 prk kirsikkatomaatteja (Mutti)
1 rkl (intiaani)sokeria
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl kuivattua rosmariinia
½ rkl mustapippurirouhetta
1 punainen chili
(lisää lopuksi tarvittaessa suolaa)
Valkokastike
7 dl laktoositonta punaista maitoa
25 g laktoositonta/vähälaktoosista voita
4 rkl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja, mutta sitten ruoka ei ole enää GL)
¼ tl valkopippuria
½ tl suolaa
9 kpl (1/2 pkt) gluteenittomia lasagnelevyjä
450 g vuohenjuustoa
Aloita valmistamalla tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä. Kaada päälle kasvisliemi, tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja mausteet sekä viipaloitu chili. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 30 min., tarkista maku.
Valmista valkokastike tomaattikastikkeen kiehuessa. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi ja sekoita siihen jauhot. Kaada maito pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen joukkoon. Anna kiehua sekoittaessa muutama minuutti, jotta jauhot kypsyvät. Mausta valkokastike valkopippurilla ja suolalla.
Pilko vuohenjuusto ohuiksi kiekoiksi (n. 20 kpl).
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kasaa lasagne isoon suorakulmaiseen uunivuokaan.
Tomaatti- ja valkokastikkeen tulee riittää kolmeen (3) kerrokseen. Laita tomaattikastiketta pohjalle ja kastikkeen päälle 3 kpl lasagnelevyjä. Lisää levyjen päälle tomaattikastiketta, sitten valkokastiketta ja valkokastikkeen päälle 6 kpl:tta vuohenjuustokiekkoja. Sitten uusi kierros, 3 kpl:tta lasagnelevyjä, loput tomaattikastikkeesta, valkokastiketta ja 6 kpl:tta vuohenjuustokiekkoja. Sitten viimeiset lasagnelevyt (3 kpl) vuohenjuustonpäälle ja loput valkokastikkeesta levyjen päälle ja ihan lopuksi vielä viimeiset vuohenjuustokiekot. Nyt koko komeus on valmis uuniin.
Paista uunin keskitasolla n. 45 min. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.
#lasagne #vuohenjuusto #tomaattikastike #valkokastike #bechamel #kasvis #kasvisruoka #uuniruoka #gluteeniton #vegetarianfood #lasagna #vegetable #goatcheese #glutenfree