Hyydytetty mansikkarahka-kinuskituorejuustokakku
Mun ukolla on synttäripäivä osuu välillä vähän ennen juhannusta, kuten tänäkin vuonna. Olemme nyt jo muutamana vuonna viettäneet juhannusta Multialla, Sinervän leirintäalueella. Ruuanlaitto- ja leivontamahdollisuudet ovat (osittain meidän omasta valinnasta) sitä tasoa mitä grillistä, sähkösavustimesta tai kotoonta tuodulla yksittäisellä hellalla saa valmiiksi. ? Myös tänä vuonna olimme Multialla juhannusta ja ukon synttäreitä viettämässä. Mökkiolosuhteista(kin) johtuen piti kakkuvalintaa miettiä tarkkaan, kun sitä uunia ei käytössä ole, joten tällä kertaa päädyttiin yhteistuumin hyydytettyyn mansikkarahka-kinuskituorejuustokakkuun. Tästä tuli todella hyvä, yksi mun suosikkikakuista!
Pohja
150 – 160 g gluteenittomia Digestive tai jotain muita keksejä (ei vahvan makuisia)
50 g laktoositonta voita
Täyte
5 liivatelehteä
250 g (n. 2 dl soseena) mansikoita
400 g laktoositonta kinuskituorejuustoa
400 g laktoositonta mansikkarahkaa
(sokeria)
Kiille
3 kpl liivatelehteä
250 g (n. 2 dl) mansikoita soseena
1 dl mansikkamehua
1 rkl sokeria
Koristeluun esim. mansikoita, syötäviä kukkia, sitruunamelissaa tai basilikaa
Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos irtopohjakakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja painele tasaiseksi. Jos haluat vähän matalamman kakun, käytä 24 cm halkaisijalla olevaa irtopohjakakkuvuokaa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Notkista kinuskituorejuusto ja sekoita joukkoon rahka.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Kuumenna n. 1 dl mansikkasoseesta kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan mansikkasoseeseen.
Kaada liivateseos nauhana rahka-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loppu mansikkasose. Sekoita huolellisesti. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria (mä en lisännyt yhtään sokeria, koska täyte oli mun mielestä riittävän makeaa).
Kaada rahkaseos pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään pariksi kolmeksi tunniksi.
Laita kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Soseuta mansikat. Kuumenna mansikkamehu esim. mikrossa ihan reilusti kädenlämpöä kuumemmaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuumaan mehuun. Sekoita liivateseos mansikkasoseen sekaan huolellisesti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada varoen rahka-tuorejuustotäytteen päälle.
Anna hyytyä vielä vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoastaan, nosta se tarjoiluastialle ja koristele esim. mansikoilla ja kukilla.
#mansikka #kinuskituorejuusto #tuorejuusto #rahka #mansikkarahka #tuorejuustokakku #hyydytettykakku #jälkiruoka #liivate #kesä #juhannus #syntymäpäiväjuhlat #helpostihyvää #laktoositon #gluteeniton #strawberry #creamcheese #quark #midsummer #midsummerparty #dessert #cake #summertime #birthday #gelatine #lactosefree #glutenfree #easytobake