Raparperi-suklaakakku kinuskituorejuustoraidalla
Mun jännityksellä parvekelaatikossa kasvattama raparperi selvisi talven yli (vaikken muistanutkaan sitä millään suojata). Jee! ? Nyt ne alkoivat olemaan sen verran hyvän kokoisia, että aattelin leipoa jo aiemmin hyväksi todetun raparperikakun, mutta hieman tuunaillen. Tein viime talvena Glorian Ruoka&Viini -lehdessä olleen Cappuccino-kakun, jonka tuorejuustoraitaan ihastuin erityisesti. Niinpä aattelin, että tuollaista tuorejuustoraitaa voisikin koklailla tähän kakkuun. Tuli todella hyvää! Tämä valmistuu helposti ilman vatkaamista.
3 dl raparperin paloja
175 g laktoositonta voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl laktoositonta ruokakermaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (mä käytin Fazerin Cacao)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata reiluksi paloiksi rouhittuna
Täyte
200 g laktoositonta kinuskituorejuustoa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin viipaleiksi.
Sulata voi kattilassa ja nosta kattila levyltä. Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.
Lisää muutamassa erässä keskenään sekoitetut vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele taikinaan rouhittu suklaa ja raparperit.
Tee täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokerit.
Kaada taikinasta reilu puolet 2 litran leipä- tai kakkuvuokaan ja levitä tuorejuusto taikinan päälle suurpiirteiseksi kerrokseksi. Lisää loppu taikina tuorejuuston päälle. Tasoita taikinan pinta tarvittaessa lastalla.
Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n. 50 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta riippuen. Kakku on kypsä, kun kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista tarjoiluvadille. Säilytä jääkaapissa.
#raparperi #raparperikakku #kakku #suklaa #suklaakakku #jälkiruoka #kahvinkanssa #kevät #juhla #juhlat #laktoositon #helppoajahyvää #helpostihyvää #rhubarb #cake #rhubarbcake #chocolate #chocolatecake #dessert #coffeecake #withcoffee #spring #lactosefree #easytobake