Maitokana
Etsiskelin netistä jotain kivaa broiskunkoiven reseptiä, jotta ei aina menisi niillä samoilla ohjeilla. Silmiini osui Jamie Oliverin maitokanan resepti, joka kuulosti juurikin niin oudolta, että tätähän oli pakko lähteä koklailemaan! Jamie oli tämän ruuan tehnyt kokonaisesta broiskusta, mutta tämä onnistuu hyvin myös noista maustamattomista koipireisistä. Alkuperäiseen ohjeeseen tein vähän muutoksia.
n. 1,5 kg luullisia, maustamattomia koipireisiä
suolaa
2 rkl oliiviöljyä
20 g laktoositonta voita
1 kanelitanko
1 punainen chili
2 luomusitruunan kuoret
10 – 20 valkosipulinkynttä (oman valkosipulimaun mukaan)
1 puntti tuoretta salviaa
6 dl laktoositonta kevytmaitoa
Ota broilerinkoivet noin tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen.
Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi. Ruskista koipien pinnat nopeasti kauniin ruskeiksi. Aseta koivet uunivuokaan tai valurautapataan (mulla isoin “uunvuoka” oli syvä uunipelti, joten käytin sitä).
Ripottele koipien päälle suolaa. Lisää broilerien joukkoon loput ainekset. Valkosipulinkynsiä ei tarvitse kuoria. Sitruunan kuoret kannattaa kuoria vihanneskuorijalla reiluiksi suikaleiksi ja salvia riipiä (eli irrottaa lehdet varresta).
Kypsennä uunissa 190 asteessa n. 1 1/2 tuntia. Lusikoi kastiketta koipien päälle silloin tällöin kypsentämisen aikana. Jos näyttää siltä, että kastike alkaa haihtumaan liikaa, laita paiston puolessa välissä kansi tai folio vuuan päälle.
Nauti esimerkiksi sitruunavedessä kypsennetyn basmatiriisin ja vihreiden papujen kera.
#maito #maitokana #broileri #broilerinkoivet #koipireisi #valkosipuli #chili #salvia #sitruuna #kanelitanko #laktoositon #gluteeniton #pääruoka #kariniemi #herkkuabroilerista #helpostihyvää