Kalakeitot kuuluu keitoissa meijän perheen suosikkeihin. Yksi lempparikeitoista on lohikeitto ja varsinkin tämä makumaailmaltaan vähän erilainen keisarinnan lohikeitto. Alkuperäisen ohjeen olen löytänyt Kotikokki.net sivustolta ja sitä ohjetta on sitten muunneltu kerta kerralta enempi meidän makuun sopivammaksi. Vaikka ainesosat kuulostaa aika erikoiselta, älä hämäänny, tästä tulee oikeasti tosi hyvää! Kokeile!
n. 700 g (kirjo)lohifilettä
1 iso tai 2 pientä sipulia silputtuna
4 – 6 kpl valkosipulin kynttä silputtuna
1 rkl voita
2 kpl maustekurkkua kuutioituna
1 – 2 kpl porkkanaa paloina
n. 1 kg kiinteää perunaa paloina
5 kaffirlimetin lehteä
1 rkl hunajaa
4 rkl sitruunamehua
4 kalaliemikuutiota
4 dl laktoositonta kuohukermaa
1 l vettä
mustapippuria myllystä
Kuullota voissa kevyesti sipulit, porkkanat ja perunat. Lisää vesi ja liemikuutiot sekä kaffirlimetinlehdet. Anna kiehua hiljalleen vajaat viisi minuuttia. Lisää maustekurkkupalat, hunaja, mustapippuria, sitruunamehu ja kerma, anna hiljalleen kiehua 10 -15 min. (kokeile kasvisten kypsyyttä, älä tee mössöksi). Poista lohesta isommat ruodot ja nahka, leikkaa muutaman sentin kokoisiksi paloiksi. Lisää lohi keittoon ja anna hautua hiljalleen hetki ennen tarjoilua (n. 10 min. virran voit jo katkaista). Kaffirlimetin lehdet voit ottaa halutessasi pois sopasta ennen tarjoilua. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta ei niitä kannata sellaisenaan syödä. 😉
#kalakeitto #lohikeitto #lohi #kalaruoka #keittoruoka #keitto #laktoositon #gluteeniton #hyväälohesta #helpostihyvää #vähänerilainenkalakeitto