Viikonloppuna tuli taas herkuteltua ja se aiheuttaa ainakin mulla sen, että myös alkuviikosta on koko ajan hirvee nälkä ja tekee mieli ”jotain hyvää”. Ikuinen ongelma on se, että mikähän se hyvä nyt tällä kertaa oikein olisi. Aikani pohdittuani, muistin karppausajaltani ihan himputin hyvän munapiirakan aamiaispelastuksen. Sitä sitten tekemään ja hyväähän se oli, edelleen! Lisäksi tein (kun uuni kerran päällä oli) ihan tavallista kinkkupiirakkaa pellillisen verran. Piirakan kaverina oli perussalaattia.
8 annosta
8 kananmunaa
2 dl laktoositonta tai vähälaktoosista kermaa
n. 150 g sinihomejuustoa
n. 350 g juustoraastetta (esim. mulla oli cheddar-gouda ja cheddar)
n. 150 g fetajuustoa (esim. Olympus Feta)
200 g vihreitä papuja paloina (esim. Apetit)
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Voitele vuoka (iso piirakkavuoka, halkaisija 28 cm) voilla. Jos käytät silikonivuokaa, vuokaa ei tarvitse voidella.
Vatkaa kananmunat ja kerma ja kaada seos piirakkavuokaan.
Paloittele fetajuusto haarukalla. Ripottele noin puolet juustoraasteesta ja homejuustosta pohjalle. Lisää sen jälkeen puolet fetasta ja sen päälle pavut. Papujen päälle loput fetajuustosta, sitten sinihomejuusto ja viimeiseksi loput juustoraasteesta.
Paista uunissa noin 45 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hyvän värin.
#aamupala #aamiainen #välipala #iltapala #illanistujaisiin #juusto #karppaus #vähälaktoosinen #gluteeniton #jauhoton #helpostihyvää