Viikonloppuna tuli taas herkuteltua ja se aiheuttaa ainakin mulla sen, että myös alkuviikosta on koko ajan ihan hirvee nälkä ja tekee mieli ”jotain hyvää”. Ikuinen ongelma on se, että mikähän se hyvä nyt tällä kertaa oikein olisi. Aikani pohdittuani päätin tehdä pellillisen verran kinkkupiirakkaa, niin olisi seuraavaksi päiväksi eväitäkin töihin. Tämän lisäksi tein munapiirakan (aamiaispelastus), joka muistui mieleeni karppausajoilta. Piirakan kaverina oli perussalaattia (salaatti, tomaatti ja kurkku).
Kinkkupiirakan pohja on muunneltu Kotikokki.net:n katsotuimmasta kinkkupiirakkapohjasta.
Pohja
1 ½ dl Flora Culinessea
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl pss Mummon mielihyvä perunahiutaleita
2 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
Täyte:
2 pss (á 250 g) Kotasavun palvikinkkua
1 purjosipuli
10 kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 – 2 punaista chiliä (tulisuuden ja oman maun mukaan)
200 g laktoositonta tai vähälaktoosista ranskankermaa
2 ½ dl Valion kolme juustoa laktoositonta ruokakermaa
2 munaa
1 tl mustapippuria
½ tl cayennepippuria
4 valkosipulin kynttä murskattuna
4 dl juustoraastetta
(tuoretta timjamia silputtuna)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, perunahiutaleet ja juustoraaste ensin keskenään. Kaada kuivien aineiden päälle vesi ja pullorasva. Sekoittele ruokalusikalla taikinaksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
Halkaise purjo ja leikkaa se siivuiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele chili(t).
Sekoita ranskankerma, ruokakerma ja munat. Sekoita joukkoon mausteet sekä murskattu valkosipuli.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Käytä apuna jauhoja, pohjasta tulee hyvin ohut.
Ripottele pohjan päälle kinkkusuikaleet, siivutettu purjo, paloiteltu chili sekä puolitetut kirsikkatomaatit (ja timjamisilppu). Ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kermaseos koko komeuden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia uunin keskitasossa.
#kinkku #piirakka #kinkkupiirakka #suolainenpiirakka #pääruoka #iltapala #illanistujaisiin #vähälaktoosinen #gluteeniton