Perjantai ja kotona ei ollut mitään ruokaa valmiina eikä mitään aineksia, tietenkään. Ei muuta kuin kauheella tohinalla kauppaan ja lennosta keksimään jokin nopea, mutta herkullinen ruoka viikonlopun aloitukselle. Silmiini osui shimejie-sieniä ja siitä se ajatus sitten pastasta lähti. Shimejie-sienet ovat todella miedon makuisia, joten jos et niitä kaupasta löydä, käytä tilalla vaikka herkkusieniä. Tästä hätäpäissään ja lennosta ”keksitystä” pastasta tuli todella hyvää, johtuisiko pekonista ja kermasta. ?
2 pkt (á 170 g) pekonia (mä käytin HK:n Amerikan pekonia)
2 sipulia
1 pkt (150 g) shimejie-sieniä
120 g laktoositonta smetanaa
3,3 dl laktoositonta kuohukermaa
½ tl mustapippuria
500 g gluteenitonta penne-pastaa
parmesaanijuustoa
tuoretta timjamia
Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu lisää pasta veteen ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita pari kertaa kypsymisen aikana, jotta pasta ei tartu toisiinsa kiinni.
Paloittele pekoni ja laita palat kylmälle paistinpannulle. Hella päälle ja ruskista pekoni. Kuori ja paloittele sipuli. Lisää sipulinpalat ruskistuneen pekonin ja sekaan ja kuullota sipulinpaloja hetki. Lisää joukkoon shimejie-sienet, joista on otettu kannat pois. Paista hetki ja lisää pannulle smetana, kerma ja mustapippuri. Anna kiehahtaa ja sekoita huolellisesti kypsän pastan joukkoon. Anna kastikkeen imeytyä pastaan parin minuutin ajan.
Annostele lautaselle, raasta pinnalle parmesaanijuustoa ja koristele tuoreilla timjaminoksilla. Herkuttele!
#pasta #pekoni #pastaruoka #kuohukerma #smetana #pääruoka #einiinkevyttä #helpostihyvää #kermapasta #pekonipasta #laktoositon #gluteeniton