Etsin jotain sopivaa jälkiruokaa blineille ja Valion sivuilta löytyi tällainen mielenkiintoinen lakritsi vadelmamoussekakun ohje. Koska tykkään tosi paljon lakritsista (ja salmiakista), niin tätä oli pakko kokeilla. Tein jotain pieniä muutoksia alkuperäiseen reseptiin, jotta sain siitä gluteenittoman. Kakku on muutoin laktoositon, käyttämissäni kekseissä oli valkosuklaata, joten jos haluat laktoosittoman version, käytä esim. gluteenittomia ja laktoosittomia kaurakeksejä pohjassa. Tai jos ei ole tarvetta erikoisruokavalioon, sitten voit käyttää eniten sinua miellyttäviä keksejä. Mää tykkäsin tästä kakusta, suussa tulee vuorotellen lakritsin ja vadelman makuja eikä tämä todellakaan ole ylimakea.
Pohja
150 g Semperin white chocolate Brazil nut cookies tai jotain muita gluteenittomia keksejä
50 g laktoositonta voita
Täyte
6 liivatelehteä
1 prk (3,3 dl) Valion laktoositonta kuohukermaa
2 dl (230 g) vadelmahilloa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi
2 + 1 rkl vettä
1 dl (150 g) Dr. Oetkerin salmiakkikastiketta
1 rkl Fazer Tyrkisk Peber Crush (turkinpippurirouhetta) tai murskaa karkit itse
Koristeeksi kotimaisia vadelmia, jäisinä
Hienonna keksit yleis- tai monitoimikoneessa tai murskaa ne pussissa kaulimen avulla. Lisää joukkoon sulatettu voi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Painele päälle keksimuru. Nosta jääkaappiin.
Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota 2 dl kuohukermaa.
Mittaa vadelmahillo omaan kulhoon.
Kuumenna 2 rkl vettä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Purista 4 liivatelehdestä vesi ja sulata kuumaan veteen.
Sekoita liivateseos vadelmahilloon. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita. Levitä mousse tasaisesti keksipohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Vaahdota lakritsirahka ja loppu kuohukerma samassa kulhossa. Lisää lakritsikastike ja turkinpippurirouhe ja sekoita.
Sulata loput liivatteet 1 rkl:an kiehahtanutta vettä. Valuta se lakritsi-kermaseokseen samalla sekoittaen. Levitä täyte tasaisesti vadelmamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele kokonaisilla ja murennetuilla jäisillä vadelmilla juuri ennen tarjoilua.
#jälkiruoka #jälkkäri #kakku #mousse #moussekakku #lakritsi #vadelma #salmiakki #turkinpippuri #halloween #gluteeniton