Soppa 365 -sivulla oli sitruunaruutujen ohje. Sitruuna on mun mielestä ihan super-juttu leivonnassa, kun en noista makeista jutuista oikein välitä. Reseptissä mua vähän jännitti kookoshiutaleet, niistä kun en yleensä välitä, mutta tähän reseptiin ne sopi oikein hyvin. Tämä leipomus on todella raikas ja helppo tehdä! Mä muutin alkuperäistä reseptiä vain sen verran, että siitä tuli laktoositon ja gluteeniton. Kokeile!
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1/2 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
1 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
100 g laktoositonta voita
2 luomusitruunan kuoret
1 1/2 dl sitruunamehua (mulla riitti 2 sitruunaa)
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl laktoositonta kuohukermaa
Mittaa jauhot, sokeri, kookos ja voi kulhoon (tai monitoimikoneen kulhoon). Vatkaa käsivatkaimella, kunnes ainekset muuttuvat murumaiseksi seokseksi.
Kaada seos noin 25×30 cm:n kokoiseen leivinpaperoituun vuokaan ja painele taikina jauhotetuin käsin tasaiseksi. Pistele taikinalevyyn haarukalla reikiä. Paista 15 – 20 minuuttia 175 asteessa (mulla riitti tuo vartti). Pohja saa ruskistua hiukan.
Raasta sitruunoista niiden keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmistä mehu. Pane kuoriraaste ja mehu munien, sokerin ja kerman kanssa kulhoon. Vatkaa ainekset sekaisin. Seos on todella juoksevaa, mutta se jähmettyy paiston aikana.
Kaada sitruunaseos hiukan ruskistuneelle pohjalle (sokeri jäi ainakin mulla kulhon pohjalle, joten kannattaa kaadon aikana sekoitella koko ajan) ja jatka vielä paistamista 150 asteessa noin 20 minuuttia (mä paistoin 25 min.). Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
#sitruuna #kookos #jälkiruoka #raikaspiirakka #piirakka #helppoajahyvää #nopeastivalmista #gluteeniton #laktoositon