Yhteishyvän nettisivulla oli ohje limepiiraista lasissa. Jälkkäriin tulevat ainekset vaikuttivat niin hyviltä, että pakkohan tätä oli koklata. Annoksista tuli aika reilut kuuteen lasiin annosteltuna eli ehkä kannattaa laittaa vähän pienempiin ja useampiin laseihin. Toki jälkiruokien ystäville ei kai mikään annos voi olla liian iso? ? Ainoa harmituksen kohde tuli siitä, että kondensoitua maitoa ei saa laktoosittomana. Tämä herkku ei siis käy henkilöille, joilla on laktoosi-intoleranssi tai jotka muuten suosivat laktoositonta ruokavaliota. Reseptiä muokkailin sen verran, että tein siitä gluteenittoman version. Tähän käy toki myös tavalliset keksit, tällöin sitä ei pidä tarjota keliaakikoille.
Limetäyte
3 limeä
2 – 3 rkl hunajaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (397 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
1 dl maustamatonta kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
Keksimuru
1 pkt (150 g) gluteenittomia keksejä (mä käytin Semperin kaurakeksejä)
3 rkl voita
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Jogurtti-kermavaahto
2 dl vispikermaa
1 dl maustamatonta kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 rkl vaniljasokeria
Pese ja kuivaa limet. Raasta kuorten vihreä osa kulhoon.
Lämmitä limejä lautasella mikrossa 10–20 sekuntia. Purista mehu kuoren sekaan kulhoon ja sekoita hunaja joukkoon. Lisää tuorejuusto, kondensoitu maito ja 1 dl jogurttia. Vispaa seos kuohkeaksi. Laita jääkaappiin maustumaan tunniksi pariksi.
Murskaa keksit kulhossa tai muovipussissa ja laita kulhoon. Sulata voi mikrossa ja raasta kuorittu inkivääri. Sekoita ne keksimuruun. Jaa murut laseihin.
Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Lisää sekaan jogurtti ja vispaa vielä hetki.
Lusikoi limetäytettä keksimurun päälle ja pursota jogurtti-kermavaahtoa pinnalle.
Herkuttele!
#lime #inkivääri #piiras #ilmanuunia #eipaistamista #ilmanliivatetta #gluteeniton #kirpsakka #raikas #jälkiruoka #jälkkäri #helpostihyvää