Työkaverini oli järjestämässä naisten iltaa ja pyysi mua tekemään sinne kakun. Tiedustelin sitten, että minkäslainen kakku maistuisi, niin vastaus oli, että sellainen missä on suklaata ja suklaata. ? Erityisruokavalioiden suhteen kakun piti laktoositonta ja sen pohjalta hylkäsin sitten ajatuksen valkosuklaata sisältävästä kakusta (muistelin, että sitä ei kaupasta ihan helposti saa). Valion sivuilta löytyi mukavan kuuloinen Amerikkalaisen suklaa-juustokakun ohje, jota lähdin sitten hieman muuttelemaan. Kakku on 12 hengelle ja sen voi pakastaa.
Pohja
180 g gluteenittomia keksejä (mä käytin Tescon gluteenittomia ja maidottomia inkiväärikeksejä)
50 g laktoositonta voita sulatettuna
Täyte
4 liivatelehteä
200 g laktoositonta tummaa suklaata
200 g Valion Viola laktoositonta suklaatuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kahvia
3 dl laktoositonta kuohukermaa
(2 rkl minttuviinaa)
Koristeluun
laktoositonta suklaarouhetta tai -lastuja
Murskaa keksit ja sekoita voisula keksimurskan sekaan. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) leivinpaperille. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla. (Jos maustat suklaan minttuviinalla, sekoita se suklaaseen vesihauteessa pikkuhiljaa lisäillen ja hyvin varovaisesti, jotta suklaa ei “leikkaa kiinni”).
Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.
Kaada täyte vuokaan ja anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella.
#suklaa #suklaakakku #kakku #tuorejuusto #suklaatuorejuusto #liivate #jälkiruoka #jälkkäri #ilmanuunia #gluteeniton #laktoositon