Peruna lisukkeena on yleensä oikeen hyvä. Sillon kun peruna pystyy hämäämään näkö- ja makuaistia, saadaan oikeesti hyvää ja hämmentävää ruokaa aikaiseksi. Kuten tässä, kun aateltiin tehdä ihan lohkoperunoita, mutta jollain pikku twistillä. Tällä kertaa se twisti oli perunalajike eli Kongo Blue, valmiin ruuan kuvittelee maistuvan punajuurelta ja se onkin ihan perunaa! 😀 Eli tähän ohjeeseen käy oikeastaan ihan mikä tahansa perunalajike. 🙂
n. 1 g Kongo Blue -perunaa (tai jotain muuta perunalajiketta)
oliiviöljyä
voita
rouhittua suolaa
Pese ja kuivaa perunat. Lohko ne kahteen tai neljään osaan koosta riippuen.
Laita lohkotut perunat oliiviöljyllä ja voilla vuodeltuun vuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min. tai kunnes perunat ovat kypsiä (jos esim. hammastikulla tökkiessä menee läpi, peruna on kypsää).
Tarjoile sellaisenaan tsatsikin tai lisukkeena lihan tai kalan kanssa.
#peruna #lohkoperuna #lisuke #gluteeniton #lisukelihalle #lisukekalalle #lisukekanalle