Myskikurpitsasta on tullut yksi suosikkivihanneksista. Ollaan sitä syöty uunissa paahdettuna ja tällä kertaa laitettiin palasiksi ja risoton sekaan. Helppoa ja hyvää!
n. 500 g myskikurpitsaa
1 valkosipuli
oliiviöljyä pellille
5 rkl oliiviöljyä
500 g risottoriisiä (esim. Gallo-riisiä)
n. 1,2 l kuumaa kana- tai kasvislientä
(suolaa)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen grillivastuksella. Kuori myskikurpitsa ja leikkaa se palasiksi. Laita palaset oliiviöljyllä voidellulle pellille. Lisää valkosipulinkynnet (älä kuori). Paahda kurpitsanpalasia ja valkosipulin kynsiä n. 25 minuuttia grillivastuksen alla. Kun myskikurpitsa ja valkosipulit on saaneet väriä pintaan, jäähdytä. Kun valkosipulin kynnet on vielä lämpimmiä molskauttele kynnet kuoristaan.
Laita oliiviöljy kattilaan ja kun se on lämmennyt, lisää joukkoon riisi. Sekoita. Lisää kana- tai kasvislientä pikkuhiljaa (sitä mukaa kun riisi nestettä imee), keittoajan puolessavälissä (n. 10 minuutin jälkeen) lisää kurpitsa-valkosipuliseos. Lisää edelleen nestettä tarpeen mukaan, risoton pitää jäädä sellaiseksi “veteläksi”. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa sellaisenaan tai esim. paistetun kanan tai hanhen kera.
#risotto #myskikurpitsa #laktoositon #gluteeniton #riisi #valkosipuli #pääruoka #lisuke