Katseltiin Yleltä ohjelmaa Hairy Bikers: Villi Pohjola, jossa oltiin Venäjällä. Miehet tekivät parit herkulliset liharuuat (näistä reseptiä myöhemmin), mutta myös tällaista mielenkiintoisen kuuloista valkosipulista munakoisotahnaa, jota he tarjosivat blinien kanssa (kutsuivat sitä munakoisokaviaariksi). Mäpäs sitten ajattelinkin, että tästähän voisi tulla hyvä kokeilu meidän toiselle testiruualle eli pintamaustetulle possufileelle. Eli ei muuta kuin kokkaamaan! Tässä tuli samalla jo hyvin pienesti kokeiltua ihan puhtaasti kasvisruokaa, joista työkaverini on pyytänyt reseptiä. Tämä ei ehkä noussut (ainakaan näin ekalla kerralla) meidän suosikkien joukkoon, mutta kaikkea on kokeiltava, ainakin sen kerran. 😉
2 kpl munakoisoa
6 (tuoretta) valkosipulin kynttä viipaloituna
½ sitruunan mehu
½ dl persiljasilppua
¼ dl minttusilppua
3 (tuoretta) silputtua valkosipulinkynttä
2 rkl pilkottua saksanpähkinää
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Töki veitsellä munakoisoon reikiä, johon laitat viipaloituja valkosipulin kynsiä. Paahda munakoisoja 175 asteessa n. tunti, kunnes ovat pehmeitä ja hyvin paahtuneita.
Purista sitruunan mehu kulhoon, lisää persilja- ja minttusilppu. Silppua valkosipuli ja saksanpähkinät ja lisää ne kulhoon. Lopuksi vielä oliiviöljy ja suola, sekoita.
Leikkaa jäähtyneet munakoisot puoliksi, kaavi sisus ja lisää se yrtti-pähkinäseokseen. Sekoita ja tarkista maut. Lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.
#munakoiso #lisuke #gluteeniton #laktoositon #kasvis