Tsatsiki ja lammas… Voiko enää parempaa makuyhdistelmää olla? Meijän perheessä on kovasti tykästytty tsatsikiin ja kokeilujen kautta ollaan löydetty meijän makua eniten miellyttävä kokonaisuus, jossa on tietenkin reilusti valkosipulia. Tsatsiki on hyvää myös sellaisenaan tai leivän kanssa ja sopii erityisen hyvin grillatun lihan (muunkin kuin lampaan) kanssa. Tämä resepti vie hieman aikaa (odotuttaa maistelijaansa), mutta on vaivannäön arvoista.
4 dl maustamatonta jogurttia (Lidlin kreikkalainen 10 % jogurtti on tähän paras)
1 kpl kurkkua
1 tl suolaa
ainakin 5 tuoretta valkosipulinkynttä
kuivattua minttua
hunajaa
Valuta jogurttia jääkaapissa suodatinpaperilla vuoratussa kahvisuppilossa (tai siivilässä) yön yli.
Kuori kurkku (voit halutessasi jättää kuoren paikoilleen) ja raasta se raastimen isoimmalla karkealla terällä. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä kurkkua hetken. Ota raaste käteen ja puristele sitä niin kauan, että lähes kaikki neste valuu pois. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Jos et ole löytänyt kaupasta tuoreita valkosipulin kynsiä, käytä tavallisia. Huomioi kuitenkin, että tuoreet valkosipulin kynnet ovat huomattavasti pehmeämmän makuisia kuin jo hetken aikaa kuivanneet.
Yhdistä jogurtti, kurkkuraaste, valkosipulimurska, minttu ja hunaja. Sekoita ja tarkista maku. Mä tykkään, että tässä vaiheessa minttu saa maistua hieman ja tsatsikin pitää olla myös hieman makeaa. Anna tsatsikin vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa.
#lammas #valkosipuli #lisuke #lisukelampaalle #kreikkalainen #jogurtti #grillaus #grillattuliha