Vanhanajan porsaankyljykset oli päivän ruokana ja siihen piti keksiä jotain muuta lisuketta kuin keitettyä perunaa. Aikani “surffailtuani” osui silmiini reseptejä Duchesse-perunoista. No eipä siinä sitten muuta kuin kokeilemaan. 🙂 Mun hienot pursotukset näyttivät lähinnä koiran jätöksiltä, mutta onneksi maku oli hyvä. 🙂
1,5 kg perunaa
3 keltuaista
1 dl kuohukermaa
50 g huoneenlämpöistä voita
n. 1 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi puristettuna (ei pakollinen)
Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseuta perunasurvimella (tai sähkövatkaimella). Sekoita joukkoon keltuaiset, voi ja kuohukerma sekä valkosipulin kynsi puristettuna.
Pursota ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle ja paista grillivastuksen alla 200 asteessa noin 15 – 20 minuuttia.
Tarjoile lihan tai kalan lisukkeena.
#duchesseperuna #lisukelihalle #lisukekalalle #pursotettuperuna #pintaanväriäuunissa #lisuke #gluteeniton #perunalisäke