Juhannuksena oli hyvä tarkoitus grillata lihan lisäksi perinteisesti makkaraa, mutta homma jäi ajatuksen asteelle. Niinpä jääkaapissa köllötteli makkarapaketteja, jotka odottivat selkeästi ruuaksi pääsyä. Makkarakastike ja –keitto ei nyt lämmittänyt mieltä, jotain muuta oli siis keksittävä. Rupesinpa sitten pohtimaan, että saiskohan makkarasta kiusauksen aikaiseksi ja hoplaa, uusi maukas ja mukavan mausteinen ruoka näki päivänvalon! 😉 Täyttävää ja riittää isommallekin porukalle.
2 pss peruna-sipulisekoitusta (á 500 g)
1 pieni pala purjoa
1 pkt Atrian Chorizo grilliwurstia
1 pkt Kabanossi Habanero-makkaraa
1 tomaatti
150 g Valion TexMex –juustoraastetta
2 prk Valion kolmen juuston ruokakermaa
(chilirouhetta)
Kaada toinen peruna-sipulisekoituspusseista uunin kestävän vuuan pohjalle. Leikkaa purjo viipaleiksi ja lisää perunoiden päälle. Leikkaa Chorizo saksilla pieniksi palasiksi suoraan vuokaan purjon päälle. Viipaloi Habaneromakkarat ja lisää ne myös vuokaan. Tässä vaiheessa on hyvä laittaa mauste eli chilirouhe, jos sitä ajattelit lisätä (mä lisäsin). Kaada toinen peruna-sipulisekoituspussi makkaroiden päälle, leikkaa tomaatti siivuiksi ja lisää nekin vuokaan perunoiden päälle. Kuorruta koko komeus juustoraasteella ja kaada päälle ruokakermat.
Vuoka uuniin 200 asteeseen, paista reilu tunti, anna vetäytyä ihan hetki uunista oton jälkeen ja sitten herkuttelemaan!
#peruna-sipulisekoitus #kiusaus #makkarakiusaus #kaksimakkaraa #chorizo #habaneromakkara #texmexjuusto #mausteinen #makkararuoka #makkara