Tässä taas tällainen lapsuuteen vievä ruoka. 🙂 Muistan, että makkarapihveihin käytettiin sekä jahtia että sipuliteemakkaraa ja onhan ko. makkaroita käytetty myös ihan kesällä grillaillessa (sillon kun ei vielä kävyillä käristäessä tullut niitä karsinogeenejä 😉 ). Alun perin ajatuksenani oli tehdä makkarakuppeja, mutta eihän tuo makkara mihinkään käpristynyt, kun ei siinä ole sitä luonnonsuolta pinnassa. Mutta nou hätä, kananmunaa ja korppujauhoja esiin ja makkapiffit uuniin. Ja kyllähän ne hyvältä maistui! Ehkä olisi maistunut vielä pikkasen paremmalta, jos seuraksi olisi ollut kunnon perunamuussia (sitä ehkä sitten ensi kerralla, kuten myös makkarapihveistä unohtunutta juustoraastetta). 🙂
1 pötkö (800 g) jahtimakkaraa (esim. Pouttu)
1 kananmuna
korppujauhoja
tomaattia siivutettuna
vahvaa sinappia
tai voit myös jättää korppujauhotuksen pois ja laittaa pintaan juustoraastetta
tai laittaa korppujauhokuorrutus ja lisätä pieni määrä juustoraastetta/juustoviipale sinapin ja tomaatin päälle
Leikkaa jahtimakkara noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Kasta makkara toiselta puolelta ensiksi kananmunaan ja sitten korppujauhoon. Laita korppujauhotettu puoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Sipaise sinappia pintaan ja laita sinapin päälle myös siivu tomaattia (ja halutessasi myös juustoraaste/-viipale). Ota toinen makkaranpala ja kasta sekin kananmunassa ja kuorruta sitten korppujauhoilla. Laita makkarakiekko tomaatin (ja juustoraasteen/-viipaleen) päälle siten, että korppujauhokuorrutus jää ylöspäin.
Laita uuni 200 asteeseen grillivastuksella (onnistuu varmaan myös ilman grillivastusta) ja grillaa vastuksen alla vajaat 10 minuuttia, jonka jälkeen käännä pihvit varovaisesti toisinpäin (mä käytin kääntämisessä apuna niin pihtejä kuin paistinlastaa). Ei ole niin vaarallista, jos se tomaatti sieltä makkarapihvien välistä vähän luiskahtaa ulos, laita vaan pihtien avulla takas). 🙂 Sitten taas paistoa vajaat 10 minuuttia. Mä käänsin tämän jälkeen vielä kerran pihvit, tämä tuskin lienee pakollinen homma.
Nauti perunoiden, perunamuussin ja raikkaan salaatin kera. Ja kyllä tähän kaveriksi varmasti menee sinappinen kurkkusalaattikin. 🙂
#makkara #makkarapihvi #jahtimakkara #sipuliteemakkara #lapsuus #helppoaruokaa #hyväämyöslauantai-illalle