Ehdottomasti parasta uunimakkaraa tulee siten, että sitä hitaasti lämmittää. Tämä ohje ei siis ole mikään arjen nopein, mutta jos ei ihan sudennälkä ole, niin kyllä tätä kannattaa odottaa. 🙂 Meijän perheessä uunimakkara tehdään aina (tai muuten tulee kriisi) Atrian punaisesta lenkistä. Kyllä tähän se perinteinen HK:n sininenkin käy, mutta punainen maistuu paremmalta. UGH.
1 pkt (500 g) Atrian punaista lenkkiä
100 g juustoa (esim. Gouda, Emmental, Edam)
Tee lenkkimakkaroiden pintaan pituussuunnassa viilto ja ota makkaroista kuori pois. Laita makkarat uuninkestävään vuokaan ja laita vuoka uuniin.
Käännä uunin lämpö 150 asteeseen. Paista makkaroita n. 1 – 1,5 tuntia ja lisää viiltoihin paloiteltu juusto. Laita vuoka takaisin uuniin kunnes juusto on makkaroiden päälle sulanut. Jos haluat vähän enemmän väriä pintaan, laita uuni 200 asteeseen grillivastukselle ja laita vuoka ihan vastusten alle reiluksi viideksi minuutiksi.
Tarjoa salaatin esim. mozzarellasalaatti ja sinapin kera. Lisukkeeksi sopii myös erinomaisesti perunasalaatti.
#makkara #uunimakkara #punainenlenkki #lenkkimakkara