Muistan tätä ruokaa tehneeni ensimmäisen kerran yläasteen köksän tunnilla (tosin vähemmillä mausteilla) ja ilmeisesti se silloinkin maistui hyvältä, kun tätä on tullut useampaan otteeseen tehtyä. Tämä on siitä mukava ruoka, että valmistuu taas kuin itsestään ja eikä tiskiä paljon tule, kun kaikki ainekset laitetaan samaan astiaan. Eikä sitä riisiäkään tartte keittää erikseen. Broiskun koivista tulee hyvää makua riisiin ja koipi-reisien nahkakin paistuu mukavan rapeaksi. Kokeile! 🙂
4 dl tummaa riisiä (muukin irtonainen riisi käy)
n. 200 g maissia (tai herne-maissi-porkkana)
1 – 2 kanaliemikuutiota
11 dl vettä
6 kpl broilerin koipi-reisiä (marinoituna tai ilman)
mausteita: esim. broilerimauste, curry, cayannepippuri, kurkuma, juustokumina jne.)
Laita riisit riittävän ison uunin kestävän vuuan pohjalle. Lisää päälle maissit sekä murskaa pinnalle myös kanaliemikuutio(t). Kaada vesi vuokaan.
Lisää broilerinkoivet vuokaan riisien päälle ja mausta koivet. Mä käytin broilerimaustetta, currya, cayannepippuria ja juustokuminaa. Ei haittaa vaikka mausteita menee koipien ohi veteen, tuo vaan lisämaustetta riisiin.
Paista 200 asteessa n. 1,5 tuntia kunnes koivet ovat kypsiä ja vesi imeytynyt kokonaan/lähes kokonaan riiseihin.
Anna vetäytyä n. 10 minuuttia uunista oton jälkeen.
#broilerinkoipi #koipireisi #riisi #riisijabroileri #riisiuunissa #helppoajahyvääbroilerista #helppouuniruoka