Siskoni leipoi tällä kertaa mustikkapiirakkaa, joka on niin helppo ja maukas syksyinen herkku. Tämä piirakka ei ole makeudella pilattu.
1 iso kananmuna
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl maitoa (laktoositonta)
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
100 g voi sulaa (laktoositonta)
n. 250 g mustikoita tuoreita tai pakasteita
Sulata voi mikron kestävässä astiassa miedolla teholla (350w) n. 50 s.
Mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon. Laita kone päälle ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Lisää koneeseen kierroksia yhden pykälän verran. Voit tehdä käsivatkaimella samalla tavalla. Lisää käsivatkaimeen yhden pykälän verran kierroksia.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina paperin päälle. Levitä taikina tasaisesti nuolijan kanssa paperin päälle jokaiseen kulmaan ja sivuun. Ripottele taikinan päälle tasaisesti mustikat ja lisää hiukan sokeria (1-2rkl) mustikoiden päälle.
Paista uunissa keskitasolla 200 astetta n. 20-25 min. uunista riippuen.
Vedä leivinpaperin kanssa piirakka pöydälle. Tarjoa lämpöisenä vaniljakastikkeen ja/tai -jäätelön kanssa.
#mustikka #mustikkapiirakka #marjapiirakka #makeapiirakka #jälkiruoka #hyvääjäätelönkanssa #herkkuavaniljakastikkeella