Hedelmälotta, raikas jälkkäri
Sisko on tehnyt useasti perinteistä “Charlottaa” ja se on ollut jopa tällaisen ”en tykkää makeasta” -tyypin makuun. 🙂 Kun sitten näin reseptin nimeltä hedelmälotta, niin innostuin siihen malliin, että ajattelin ihan itte kokeilla tätä vähän hedelmäisempää (ja jauhotonta) versiota ”Charlotasta”. Pääruuaksi suunniteltujen filonyyttien, raikkaaksi jälkiruuaksi sopi oikein hyvin.
4 (veri)appelsiinia
2 kiiviä
6 liivatelehteä
2 dl laktoositonta kuohukermaa
2 prk (200 g) Valion maustettua sitruunarahkaa (laktoositon)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
Kuori appelsiinit ja siivuta niistä kaksi (2) ja lohko toiset kaksi (2). Kuori ja siivuta myös kiivit. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla ja asettele siihen kiivi- ja appelsiiniviipaleet nätisti siten, että kulhon pohja ja reunat peittyvät lähes kokonaan. Pilko mahdollisesti ylijäävät appelsiinit ja kiivit paloiksi.
Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia.
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon, rahka, sokeri ja hedelmäpalat.
Kuumenna sitruunamehu kattilassa (tai varovaisesti mikrossa), älä keitä! Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos kerma-rahkaseokseen ja sekoita hyvin.
Kaada seos kulhoon (n. 1,5 l), tasoita pinta ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa tarjoiluastialle. Herkuttele!
#hedelmä #appelsiini #kiivi #rahka #jälkiruoka #jälkiruokarahkasta #helpostihyvää #gluteeniton #laktoositon #dessert #fruit #orange #quark #kiwi #lactosefree #glutenfree