Siskoni on todella innokas leipuri ja hän on luvannut ilahduttaa blogiani leipomuksillaan. 🙂 Ensimmäisenä vuoroon pääsee mausteinen paholaisen kakku, jonka pitäisi onnistua helposti myös sellaisilta vähemmän leipovilta tyypeiltä (kuten mä). 😉
Tässäpä aina yhtä maukas kuivakakku kardemumman ja kanelin ystäville. Valmistus helppo ja nopea ja tietty paistoaika päälle.
Kakkuun tarvitset:
2 kananmunaa
4 dl sokeria
2dl maitoa (laktoositonta)
0,5 dl (100g) sulatettu voita/margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina 1,5 litran rengasvuokaan ja paista 200 asteen lämmössä n. 60 min., kunnes kakku on kypsä. Kypsyyttä on helppo testata esim. hammastikun avulla. Tökkää tikku kakkuun ja jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
Nauti hyvän seuran ja kahvin kera.
#kuivakakku #paholaisenkakku #mausteinenkakku #mausteet #maustekakku #jälkiruoka #nautikahvinkera