Paistettu valkohomejuusto ja pähkinäkinuski
Tuossa muutama viikko sitten popsittiin valkohomejuustoa alkuruuaksi ”ihan vaan” tuoreen patongin kera. Koska kyseinen juusto maistui meikäläisenkin suussa hyvältä (kaikki valkohomejuustot ei sitä tee), niin päätinpä sitten ostaa toisenkin kiekon. Tällä kertaa juusto pääsi jälkkärin muodossa paistinpannulla paistettuna pöytään ja kyllä, tätä voi todellakin suositella ihan kaikille (valkohome)juustojen ystäville! PS. Jos et homejuustoista tykkää, tämän voi tehdä vaikka Edam- tai Goudajuustosta (paista silloin vähän pidempään, että juusto ehtii pehmenemään).
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
100 g pähkinöitä (mä käytin saksanpähkinöitä)
ripaus (1/4 tl) suolaa
ripaus (1/4 tl) vaniljasokeria
500 g valkohomejuustoa
n. ½ dl öljyä
kananmuna
(gluteenittomia) korppujauhoja
Pane kaikki ainekset vaniljaa ja pähkinöitä lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä vispilällä sekoittaen noin viisi minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Lisää murskatut pähkinät. Mausta vaniljalla ja suolalla.
Ota valkohomejuustokiekko suoraan jääkaapista käsittelyyn. Voit tehdä tämän siten, että paistat kiekon kokonaisena tai sitten leikkaat juustokiekon neljään tai kuuteen osaan. Pyörittele pala/palat kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Anna palojen kuivua hetki. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Paista juusto rapeaksi. Nosta pala/palat joko kaikki yhdelle lautaselle tai jokainen pala omalle, kaada pähkinäkinuski juuston päälle, koristele tuoreilla hedelmillä (esim. päärynä, persikka) ja/tai marjoilla (mansikka, mustikka). Tarjoile heti.
#valkohomejuusto #brie #paistettujuusto #jälkiruoka #jälkkäri #kinuski #pähkinäkinuski #kinuski #saksanpähkinä #suolaisenjamakeanyhdistelmä #helpostihyvää #dessert #sweetandsalty #walnut #caramel #walnutcaramel #easytodo #friedcheese #cheese