Kävimme työkaverin + ukkojen kanssa Ravinteli Berthassa syömässä ja siellä oli yhtenä ruokana possunkieltä. Ko. herkkua olen viimeksi syönyt (ainakin tietoisesti) joskus 90-luvulla, jolloin sitä käytettiin leikkeleenä leivän päälle. Olipa siis aivan pakko kokeilla possunkieltä ”omilla mausteilla”. Hyvää oli kototekoisenakin, vaikkei niin kauniilta näyttänytkään kuin Berthassa. Plussana possunkielelle laskettakoon, että sitä on saatavilla monesta perusruokakaupasta (toisin kun esim. possun poskia).
4 kpl possun kieltä
chiliä
valkosipulia
tuoretta inkivääriä
suolaa
vettä
Huuhtele ja kuivaa kielet ja laita ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että kielet peittyvät. Lisää pilkotut chilit, valkosipuli sekä inkivääri.
Keitä ja kun pinnalle muodostuu vaahtoa, nosta vaahto pois lusikalla. Laita kattilaan kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä tunti pari (kunnes kielet ovat kypsiä).
Nylje kielet eli poista ns. makunystyrät kun kielet ovat vielä kuumia (nahka irtoaa helpommin). Leikkaa n. puolen sentin kokoisiksi paloiksi ja syö sellaisenaan, leivän päällä tai tarjoile esim. kookospastan (linkki ohjeeseen) ja sinihomejuustosalaatin kera.
#possu #kieli #keitettykieli #käymyösleikkeleeksi