Kassler ei ole meidän perheessä ollut oikein koskaan sellainen grillausherkku. Todella hyvää pulled-porkia siitä kyllä saa, mutta jos ollaan aateltu jotain lihaa grillata, niin kassler ei ole tullut ensimmäisenä (eikä toisenakaan) mieleen. Yleisesti ottaen meillä syödään muutoinkin aika vähän grillattua possua (tai ko. lihaa ylipäätään, paitsi ehkä valmiin pekonin ja kyljen muodossa ?). Viikonloppu oli taas tulossa ja tällä kertaa suunnitelmissa meidän sähkögrillillä grillaaminen. Ehdotinkin miehelleni, että ollaankos tällä kertaa niinkin uskaliaita, että laitetaan oikein kassleria pannulle paistumaan. ? Yhteistuumin ajattelimme näinkin rohkeita olla… Kyllä kannatti!
n. 1 kg porsaan kassleria
2 limen mehu
1 dl oliiviöljyä
1 limen raastettu kuori
2 tl fariinisokeria
1 tl chilirouhetta
2 tl suolaa
Chili-limevoi
150 g pehmeää vähälaktoosista/laktoositonta voita
pari rouhaisua suolamyllystä merisuolaa
1,5 tl chilirouhetta
1 limen raastettu kuori
Aloita valmistamalla chilivoi eli sekoita pehmeän voin sekaan chilirouhe sekä hyvin pestyn limen raastettu kuori (älä raasta valkoista osaa, se on kitkerää). Mausta suolalla. Kääri voi tuorekelmuun pötköksi ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli, mutta vähintään muutamia tunteja.
Leikkaa kassler n. sentin paksuisiksi pihveiksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, laita lihapalat pussiin ja kaada marinadi lihojen päälle. Sulje pussi. Pyörittele pussia, jotta marinadi leviää tasaisesti lihojen pintaan. Laita pussi lihoineen jääkaappiin marinoitumaan yön yli.
Ota lihat lämpiämään noin tuntia ennen kuin alat grillaamaan. Grillaa pihvit läpikypsiksi kovalla lämmöllä, molemmilta puolilta tasaisesti paistaen.
Nosta kypsä liha lautaselle, leikkaa päälle siivu chilivoita ja ei kun ääntä kohti. ? Kasslerin seuraksi käy esim. grillatut vihannekset, perunasalaatti tai vaikka perussalaatti.
#possunliha #possu #porsas #kassler #lime #limemarinadi #chili #voi #maustevoi #gluteeniton #vähälaktoosinen #grillaus #pääruoka #liharuoka #joskussitäonnistuu #kasslerkinonhyvää