Tämä ruoka tuo vahvoja muistoja lapsuudesta jolloin käytiin ulkona syömässä ja vanhemmat otti “aina” vanhanajan porsaankyljyksiä ja me lapset sitten tietty nakkeja ja ranskalaisia.
4 – 6 porsaankyljyksiä tai talouskyljyksiä (tai kassleria)
gluteenittomia korppujauhoja (tavalliset käy myös)
suolaa
valkopippuria
1 kananmuna
voita (paistamiseen)
6 dl kuohukermaa
1. Poista lihoista pienet irralliset luunpalaset mikäli niitä on lihanleikkuusta jäänyt.
2. Riko kananmunan rakenne kulhossa tai lautasella.
3. Sekoita korppujauhot, suola ja valkopippuri keskenään.
4. Pyöräytä kyljys ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoseoksessa. Jos haluat tuhdimman päällysteen, toista.
5. Paista leivitetyt kyljykset reilussa voissa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.
6. Lisää paistinpannuun (tai pataan) purkki kermaa.
7. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä (pinta kuplii juuri ja juuri) kypsäksi (n. 2 – 3 tuntia). Mikäli lihoja on useammassa kerroksessa, vaihda tunnin kypsytyksen jälkeen päällimmäiset lihat alle.
8. Lisää loput kermat, kiehauta ja nauti keitettyjen perunoiden tai duchesse-perunoiden (ja baby porkkanoiden) kera.
#possunliha #porsaanliha #possu #kyljys #talouskyljys #kasslerkäymyös #kannattaaodottaa #gluteeniton #leivitettyporsaankyljys #paistettuporsaankyljys