Muutamia kertoja olen kuola valuen katonut kun Jamie Oliver on töllössä tehnyt possun kylkeä. Ensimmäinen kokeiluni kyljen teossa ei menny niin kuin Strömssöössä, kylki oli aivan liian paksu (oli sellainen 7 – 8 cm) ja vaikka nahka olikin ihanan rapsakkaa, liha jäi todella sitkeäksi (ehkä olisi pitänyt reilusti pidentää paistoaikaa). Osta siis ohuin mahdollinen pala, kun tätä ruokaa valmistat. Meillä oli nyt nahan kanssa n. 3 – 4 cm paksu lihaköntti ja tällä kertaa lihasta tuli oikein pehmeää.
n. 1,5 kg nahallista possun kylkeä
pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulia
2 punaista chiliä
vajaa rkl oliiviöljyä
merisuolaa
Kuori valkosipulin kynnet tai laita ne sellaisenaan vuokaan. Kuori tuore inkivääri ja leikkaa se siivuiksi, heitä siivut valkosipulien kaveriksi pataan. Leikkaa myös chili siivuiksi ja lisää nekin vuokaan. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Kuivaa nahka huolellisesti. Kaada oliiviöljy nahan päälle ja levitä se käsin tasaisesti koko alueelle. Rouhi nahan pintaan reilusti suolaa (rapeuttaa nahkaa paistettaessa). Nosta liha inkiväärien, valkosipulin ja chilin päälle. Vuoka uuniin ja paista reilu puoli tuntia. Pudota uunin lämpö 125 asteeseen ja jatka kyljen paistoa reilut pari tuntia. Jos nahka ei tunnu rapsakkaalta (kopsuttele), väännä uunista grillivastus päälle ja powerit 200 asteeseen ja paistele reilut 5 min.
Anna lihan levätä hetken ennen leikkaamista ja ei muuta kuin herkuttelemaan… Kyljen kaveriksi käy oikein hyvin esim. punajuuri-sinihomejuustovuoka.
#possu #possunkylki #slowfood #uuniruoka #valkosipuli #chili #tuoreinkivääri #rapsakka #rapeanahka