Ruokaisa salaatti on todella näppärä arkiruuaksi myös sellaisena päivänä kun ei vaan yksinkertaisesti jaksa alkaa siinä hellan vieressä pitkää aikaa ihmettelemään. Tämä salaatti on ollut jo pitkään meijän suosikkilistalla ja siellä se varmasti myös pysyy. 🙂 Niin mausteisuutta kuin tulisuutta on todella helppo säännöstellä käytettyjen ainesten kanssa. Tällä kertaa meillä oli tällainen miedompi meksikonväreissä oleva versio, joka ei nostanut hikeä pintaan. 😉 Salaatin kanssa voi tarjota tietenkin myös maissilastuja.
jauhelihaa
valkosipulia murskattuna
mausteita oman maun mukaan, esim. pippuria (musta, valko, cayenne), jauhelihamauste tms., voit käyttää myös valmiita mausteseospusseja (esim. SantaMaria)
maissia
vihreitä papuja
chiliä
pari ruokalusikallista tomaattipyrettä
(suolaa)
jäävuorisalaattia tai kiinankaalia
tomaattia
kurkkua
paprikaa
(ananasta)
smetanaa tai ranskankermaa
(maissilastuja)
Paista jauheliha paistinpannussa kypsäksi. Lisää mausteet (mä käytin tällä kertaa kuivattua chiliä, chilimausteseosta ja cayennepippuria), tomaattipyre sekä murskattu valkosipuli. Sekoita ja lisää joukkoon maissia ja pikku pussi papuja. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Pilko jäävuorisalaatti tai kiinankaali sopivan kokoisiksi palasiksi, kuten myös tomaatti, kurkku ja paprika. Jos käytät ananasta leikkaa sekin palasiksi. Sekoita salaattiaineet keskenään.
Lado lautasen pohjalle salaattia, kauho päälle jauhelihaseosta, kastikkeeksi (ja tulisuudenkin lieventäjäksi) smetanaa tai ranskankermaa ja halutessasi muutama maissilastu lautasen reunalle rapsakkuutta tuomaan ja eiku syömään!
#salaatti # ruokaisasalaatti #jauheliha #chili #valkosipuli #arkiruoka #nopearuoka #mausteitaomanmaunmukaan